BUCUREŞTI, 14.09.2023 APROAPE 1,5 MILIOANE DE DOCUMENTE, ELIBERATE ONLINE DE ANCPI ÎN 2023

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Bucureşti, 14.09.2023

Aproape 1,5 milioane de documente, eliberate online de ANCPI în 2023

 

 

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a eliberat, online, prin intermediul platformei EPAY.ANCPI.RO, 1.429.905 de documente, în primele opt luni ale anului 2023. În perioada similară a anului 2022, ANCPI a eliberat online 1.058.299 de extrase de carte funciară pentru informare și 131.672 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan. Documentele eliberate online de ANCPI, fără semnătură olografă, sunt recunoscute de instituțiile administrației locale și centrale, bănci, avocați, notari etc. 

 

În luna august 2023, ANCPI, instituție publică aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), a furnizat, online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro 135.168 de extrase de carte funciară pentru informare și 18.644 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan. În luna august a anului 2022, ANCPI a eliberat online 132.274 de extrase de carte funciară pentru informare și 16.906 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan.

Totodată, în cea de-a opta lună a anului 2023, pe platforma epay.ancpi.ro și-au făcut cont 6.786 de utilizatori noi și au fost înregistrate 110.215 de comenzi online.

Prețul unui extras de carte funciară pentru informare eliberat online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, este de 20 de lei, în condițiile în care la ghișeele oficiilor de cadastru și publicitate imobiliară costul este de 25 de lei. Dacă documentul solicitat este disponibil în format electronic, va putea fi descărcat din contul creat de utilizator în câteva minute. În cazul în care extrasul nu a fost convertit în format electronic, timpul de așteptare este de cel mult două zile lucrătoare.

Prețul unui extras din planul cadastral, pe ortofotoplan eliberat online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, este de 15 lei.

Platforma EPAY.ANCPI.RO este gestionată de ANCPI și poate fi utilizată atât de persoane fizice, cât și juridice. Comenzile sunt plasate online, iar plata este efectuată prin intermediul unui card bancar.

În prezent, numărul proprietăților înregistrate în sistemul informatic integrat de cadastru și carte funciară este de peste 22 de milioane. Astfel, extrasele de carte funciară solicitate pentru aceste proprietăți vor putea fi descărcate de către utilizatorii platformei epay.ancpi.ro în cel mai scurt timp.

 

 

SERVICIUL COMUNICARE

AL AGENȚIEI NAȚIONALE DE CADASTRU ȘI PUBLICITATE IMOBILIARĂ

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
English
Romanian English