BUCUREȘTI, 8 martie 2023 – Peste 328.000 de documente eliberate online de ANCPI în 2023

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Bucureşti, 08.03.2023

Peste 328.000 de documente eliberate online de ANCPI în 2023

 

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a eliberat, online, prin intermediul platformei EPAY.ANCPI.RO, 328.819 de documente, în primele două luni ale anului 2023. În perioada similară a anului 2022, ANCPI a eliberat online 307.843 de extrase de carte funciară pentru informare și extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan. Documentele eliberate online de ANCPI, fără semnătură olografă, sunt recunoscute de instituțiile administrației locale și centrale, bănci, avocați, notari etc. 

În luna februarie 2023, ANCPI, instituție publică aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), a furnizat, online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro 153.191 de extrase de carte funciară pentru informare și 18.775 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan. În luna februarie a anului 2022, ANCPI a eliberat online 143.320 de extrase de carte funciară pentru informare și 17.914 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan.

Totodată, în cea de-a doua lună a anului 2023, pe platforma epay.ancpi.ro și-au făcut cont 7.162 de utilizatori noi.

În februarie 2023, au fost înregistrate 117.712 de comenzi online.

Prețul unui extras de carte funciară pentru informare eliberat online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, este de 20 de lei, în condițiile în care la ghișeele oficiilor de cadastru și publicitate imobiliară costul este de 25 de lei. Dacă documentul solicitat este disponibil în format electronic, va putea fi descărcat din contul creat de utilizator în câteva minute. În cazul în care extrasul nu a fost convertit în format electronic, timpul de așteptare este de cel mult două zile lucrătoare.

Prețul unui extras din planul cadastral, pe ortofotoplan eliberat online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, este de 15 lei.

Platforma EPAY.ANCPI.RO este gestionată de ANCPI și poate fi utilizată atât de persoane fizice, cât și juridice. Comenzile sunt plasate online, iar plata este efectuată prin intermediul unui card bancar.

În prezent, numărul proprietăților înregistrate în sistemul informatic integrat de cadastru și carte funciară este de peste 21 de milioane. Astfel, extrasele de carte funciară solicitate pentru aceste proprietăți vor putea fi descărcate de către utilizatorii platformei epay.ancpi.ro în cel mai scurt timp.

 

 

SERVICIUL COMUNICARE

AL AGENȚIEI NAȚIONALE DE CADASTRU ȘI PUBLICITATE IMOBILIARĂ

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
English
Romanian English