Vineri, 22 septembrie 2017
.STIRI
Home Agentia Colaboratori Relatii internationale Contacte English


 
  Cautare in site:
  
Home » Stiri » Detalii
Stiri

Autorizarea persoanelor fizice şi juridice
09-03-2009

Autorizarea persoanelor fizice şi juridice

 Urmare a decizie Curţii Constituţionale nr. 1150/6.11.2008 privind excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor Legii 16/2007 privind organizarea şi exercitarea profesiei de geodez, autorizarea persoanelor fizice şi juridice se face de A.N.C.P.I./O.C.P.I., după caz, conform Regulamentului privind autorizarea persoanelor fizice şi juridice care pot să realizeze şi să verifice lucrări de specialitate în domeniile cadastrului, geodeziei şi cartografiei pe teritoriul României, cu completările ulterioare aprobat prin Ordinul nr. 538/2001 al ministrului administraţiei publice.
 Regulamentul de autorizare poate fi consultat pe pagina principală a site-ului Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.
 Autorizarea persoanelor fizice care solicită categoriile de lucrări A, B, C, D şi autorizarea persoanelor juridice este organizată şi coordonată de ANCPI.
Dosarele de autorizare, completate conform Regulamentului, se depun direct sau se transmit prin poştă la adresa Splaiul Independenţei, nr. 202A, sector 6, parter, camera 18.
Autorizarea persoanelor fizice care solicită categoria de lucrări B şi C este organizată şi coordonată numai de OCPI din judeţul în care solicitantul îşi are domiciliul.
 Certificatele de autorizare a persoanelor fizice autorizate emise în baza Regulamentului aprobat prin Ordinul ministrului administraţiei publice nr. 538/2001, rămân  valabile în continuare. 
Persoanele juridice a căror certificate de autorizare nu mai sunt valabile trebuie să se reautorizeze până în data de 24.07.2009.
Persoanele care nu sunt autorizate de A.N.C.P.I. şi au primit dreptul de semnătură de la Ordinul Geodezilor din România se vor autoriza la A.N.C.P.I. până în data de 24.07.2009.
Tariful de autorizare este de 50 lei pentru persoanele fizice şi de 500 lei pentru persoanele juridice. Acest tarif se achită de solicitant o dată cu depunerea dosarului de autorizare sau reautorizare.
 

 

Inapoi Arhiva stirilor


 
Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară