Proiect URIAȘ în Delta Dunării. ANCPI a început OPERAȚIUNEA de CADASTRARE

Președintele director general al ANCPI, Radu Codruț Stefănescu a declarat că a fost declanșată campania de cadastrare a Deltei Dunării, un amplu proiect care va fi finalizat până în 2023. Anunțul a fost făcut în prezența ministrul Turismului, Bogdan Trif, în cadrul celei mai ample vizite de documentare realizată, în ultimii ani, în România, la care au participat 21 de jurnaliști din șapte țări care fac un circuit de prezentare a celor mai importante atracții turistice din țara noastră.

Delta Dunării, cea mai frumoasă deltă din Europa, inclusă în patrimoniul UNESCO, încă din 1991, va fi cadastrată de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), în colaborare cu Administrația Rezervației cu Biosfera Delta Dunării. Costul acestui vast proiect este estimat la 40 de milioane de lei.

Startul campaniei de cadastrare a Deltei Dunării, un amplu proiect care va fi finalizat până în 2023, a fost anunțat de Radu Codruț Stefănescu, Președinte director general al ANCPI, alături de ministrul Turismului, Bogdan Trif și de președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Foto:Directorul ANCPI, Radu Codruț Stefănescu (stânga), ministrul Turismului, Bogdan Trif și președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu

Cei trei oficiali s-au întâlnit, vineri, la Mila 23, comuna Crișan, județul Tulcea, cu 21 de reprezentanți mass-media din Germania, Irlanda, Letonia, Luxemburg, Slovenia, Ungaria și România, după ce jurnaliștii au făcut un tur al Deltei Dunării. Ministerul Turismului a organizat cea mai amplă campanie de promovare din ultimii ani, un infotrip, în cadrul unui circuit de prezentare a celor mai importante atracții turistice din țara noastră.

Delta Dunării este pe locul doi în Europa că întindere, după delta fluviului Volga, având aproximativ 4180 Km pătrați. Însă, dacă luăm în considerare și complexul lagunar Razim – Sinoie și limanul Dunării, această suprafață se extinde la aproximativ 5500 Km pătrați. Delta Dunării aparține într-un procent de 82% României, restul fiind localizată pe teritoriul Ucrainei, arată datele oficiale prezentate pe Info-Delta.ro.

Suprafață Deltei Dunării se împarte în 3 tipuri de zone: 20 arii strict protejate, ce însumează o suprafață de 506 Km2, zone tampon cu o suprafață de 2233 Km2 și zonele economice cu o suprafață totală de 3060 Km2. Suprafețele cu vegetație fixă ocupă 43%, pădurile (atât cele naturale cât și cele plantate) ocupă aproximativ 4%, terenurile agricole ocupă 11,5% iar suprafețele cu pajiști ocupă aproximativ 6%. Lacurile din Delta Dunării, în prezent reduse la un număr de 479, datorită amenajărilor din anii precedenți, ocupă un procent de 7,8% din suprafață deltei.

Sursa: http://evz.ro/proiect-urias-delta-dunarii-ancpi-operatiunea-cadastrare.html

 

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
English
Romanian English