BUCUREȘTI, 12.07.2022 – Peste 40.000 de utilizatori au accesat serviciile oferite online de ANCPI în 2022

COMUNICAT DE PRESĂ

Bucureşti, 12.07.2022

Peste 40.000 de utilizatori au accesat serviciile oferite online de ANCPI în 2022

 

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a eliberat, online, prin intermediul platformei EPAY.ANCPI.RO, aproape 900.000 de documente, în prima jumătate a anului 2022. În luna iunie 2022, ANCPI a eliberat online 120.402 de extrase de carte funciară pentru informare și 15.123 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan. Documentele eliberate online de ANCPI, fără semnătură olografă, sunt recunoscute de instituțiile administrației locale și centrale, bănci, avocați, notari etc. 

În perioada ianuarie – iunie 2022, ANCPI, instituție publică aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), a furnizat, online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, 798.392 de extrase de carte funciară pentru informare și 98.358 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan. În primele șase luni ale anului trecut, ANCPI a eliberat online 779.804 de extrase de carte funciară pentru informare și 89.699 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan.

Totodată, în primele șase luni ale anului 2022, pe platforma epay.ancpi.ro și-au făcut cont 40.845 de utilizatori noi, care au înregistrat 655.215 de comenzi.

Prețul unui extras de carte funciară pentru informare eliberat online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, este de 20 de lei, în condițiile în care la ghișeele oficiilor de cadastru și publicitate imobiliară costul este de 25 de lei. Dacă documentul solicitat este disponibil în format electronic, va putea fi descărcat din contul creat de utilizator în câteva minute. În cazul în care extrasul nu a fost convertit în format electronic, timpul de așteptare este de cel mult două zile lucrătoare.

Prețul unui extras din planul cadastral, pe ortofotoplan eliberat online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, este de 15 lei.

Platforma EPAY.ANCPI.RO este gestionată de ANCPI și poate fi utilizată atât de persoane fizice, cât și juridice. Comenzile sunt plasate online, iar plata este efectuată cu un card bancar.

În prezent, numărul proprietăților înregistrate în sistemul informatic integrat de cadastru și carte funciară este de peste 19,6 milioane, reprezentând aproximativ 43% din numărul total estimat de imobile din România. Astfel, extrasele de carte funciară solicitate pentru aceste proprietăți vor putea fi descărcate de către utilizatorii platformei epay.ancpi.ro în cel mai scurt timp.

 

 

SERVICIUL COMUNICARE

AL AGENȚIEI NAȚIONALE DE CADASTRU ȘI PUBLICITATE IMOBILIARĂ

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Romanian
English Romanian