București, 13.03.2024 – ANCPI a eliberat online aproape 370.000 de documente în 2024

 COMUNICAT DE PRESĂ

Bucureşti, 13.03.2024

ANCPI a eliberat online aproape 370.000 de documente în 2024

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a eliberat, online, prin intermediul platformei EPAY.ANCPI.RO, 369.134 de documente, în primele două luni ale anului 2024. În perioada similară a anului trecut, ANCPI a eliberat online 294.430 de extrase de carte funciară pentru informare și 34.389 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan. Documentele eliberate online de ANCPI, fără semnătură olografă, sunt recunoscute de instituțiile administrației locale și centrale, bănci, avocați, notari etc. 

În luna februarie 2024, ANCPI, instituție publică aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), a furnizat, online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro 171.151 extrase de carte funciară pentru informare și 24.201 extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan. În luna precedentă, ANCPI a eliberat online 153.785 de extrase de carte funciară pentru informare și 19.997 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan.

Totodată, în cea de-a două lună a anului 2024, pe platforma epay.ancpi.ro și-au făcut cont 8.001 utilizatori noi și au fost înregistrate 140.217 comenzi online.

Prețul unui extras de carte funciară pentru informare eliberat online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, este de 20 de lei, în condițiile în care la ghișeele oficiilor de cadastru și publicitate imobiliară costul este de 25 de lei. Dacă documentul solicitat este disponibil în format electronic, va putea fi descărcat din contul creat de utilizator în câteva minute. În cazul în care extrasul nu a fost convertit în format electronic, timpul de așteptare este de cel mult două zile lucrătoare.

Prețul unui extras din planul cadastral, pe ortofotoplan eliberat online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, este de 15 lei.

Platforma EPAY.ANCPI.RO este gestionată de ANCPI și poate fi utilizată atât de persoane fizice, cât și juridice. Comenzile sunt plasate online, iar plata poate fi efectuată cu un card bancar.

În prezent, numărul proprietăților înregistrate în sistemul informatic integrat de cadastru și carte funciară este de peste 23,1 milioane. Astfel, extrasele de carte funciară solicitate pentru aceste proprietăți vor putea fi descărcate de către utilizatorii platformei epay.ancpi.ro în cel mai scurt timp.

 

SERVICIUL COMUNICARE

AL AGENȚIEI NAȚIONALE DE CADASTRU ȘI PUBLICITATE IMOBILIARĂ

 

ePay

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Romanian
English Romanian