BUCUREȘTI, 15.11.2022 – Aproape 1,5 milioane de documente eliberate online de ANCPI în 2022

COMUNICAT DE PRESĂ

Bucureşti, 15.11.2022

Aproape 1,5 milioane de documente eliberate online de ANCPI în 2022

 

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a eliberat, online, prin intermediul platformei EPAY.ANCPI.RO, aproape 1,5 milioane de documente, în primele zece luni ale anului 2022. În luna octombrie 2022, ANCPI a eliberat online 138.318 de extrase de carte funciară pentru informare și 16.262 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan. Documentele eliberate online de ANCPI, fără semnătură olografă, sunt recunoscute de instituțiile administrației locale și centrale, bănci, avocați, notari etc. 

În perioada ianuarie – octombrie 2022, ANCPI, instituție publică aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), a furnizat, online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, 1.495.824 de documente: 1.331.064 de extrase de carte funciară pentru informare și 164.760 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan. În primele zece luni ale anului trecut, ANCPI a eliberat online 1.272.355 de extrase de carte funciară pentru informare și 148.535 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan.

Totodată, în primele zece luni ale anului 2022, pe platforma epay.ancpi.ro și-au făcut cont 64.245 de utilizatori noi, care au înregistrat 1.081.886 de comenzi.

Prețul unui extras de carte funciară pentru informare eliberat online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, este de 20 de lei, în condițiile în care la ghișeele oficiilor de cadastru și publicitate imobiliară costul este de 25 de lei. Dacă documentul solicitat este disponibil în format electronic, va putea fi descărcat din contul creat de utilizator în câteva minute. În cazul în care extrasul nu a fost convertit în format electronic, timpul de așteptare este de cel mult două zile lucrătoare.

Prețul unui extras din planul cadastral, pe ortofotoplan eliberat online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, este de 15 lei.

Platforma EPAY.ANCPI.RO este gestionată de ANCPI și poate fi utilizată atât de persoane fizice, cât și juridice. Comenzile sunt plasate online, iar plata se realizează cu cardul bancar.

În prezent, numărul proprietăților înregistrate în sistemul informatic integrat de cadastru și carte funciară este de peste 20,3 milioane. Astfel, extrasele de carte funciară solicitate pentru aceste proprietăți vor putea fi descărcate de către utilizatorii platformei epay.ancpi.ro în cel mai scurt timp.

 

SERVICIUL COMUNICARE

AL AGENȚIEI NAȚIONALE DE CADASTRU ȘI PUBLICITATE IMOBILIARĂ

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Romanian
English Romanian