BUCUREȘTI, 16 august 2023 – Peste 1,1 milioane de extrase de carte funciară pentru informare, eliberate online în 2023

COMUNICAT DE PRESĂ

Bucureşti, 16.08.2023

Peste 1,1 milioane de extrase de carte funciară pentru informare, eliberate online în 2023

 

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a eliberat, online, prin intermediul platformei EPAY.ANCPI.RO, 1.276.093 de documente, în primele șapte luni ale anului 2023. În perioada similară a anului 2022, ANCPI a eliberat online 926.025 de extrase de carte funciară pentru informare și 114.766 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan. Documentele eliberate online de ANCPI, fără semnătură olografă, sunt recunoscute de instituțiile administrației locale și centrale, bănci, avocați, notari etc. 

În luna iulie 2023, ANCPI, instituție publică aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), a furnizat, online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro 131.517 de extrase de carte funciară pentru informare și 18.021 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan. În luna iulie a anului 2022, ANCPI a eliberat online 127.633 de extrase de carte funciară pentru informare și 16.408 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan.

Totodată, în cea de-a șaptea lună a anului 2023, pe platforma epay.ancpi.ro și-au făcut cont 6.415 de utilizatori noi și au fost înregistrate 108.035 de comenzi online.

Prețul unui extras de carte funciară pentru informare eliberat online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, este de 20 de lei, în condițiile în care la ghișeele oficiilor de cadastru și publicitate imobiliară costul este de 25 de lei. Dacă documentul solicitat este disponibil în format electronic, va putea fi descărcat din contul creat de utilizator în câteva minute. În cazul în care extrasul nu a fost convertit în format electronic, timpul de așteptare este de cel mult două zile lucrătoare.

Prețul unui extras din planul cadastral, pe ortofotoplan eliberat online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, este de 15 lei.

Platforma EPAY.ANCPI.RO este gestionată de ANCPI și poate fi utilizată atât de persoane fizice, cât și juridice. Comenzile sunt plasate online, iar plata este efectuată prin intermediul unui card bancar.

În prezent, numărul proprietăților înregistrate în sistemul informatic integrat de cadastru și carte funciară este de peste 21,9 milioane. Astfel, extrasele de carte funciară solicitate pentru aceste proprietăți vor putea fi descărcate de către utilizatorii platformei epay.ancpi.ro în cel mai scurt timp.

 

SERVICIUL COMUNICARE

AL AGENȚIEI NAȚIONALE DE CADASTRU ȘI PUBLICITATE IMOBILIARĂ

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Romanian
English Romanian