BUCUREȘTI, 9.08.2022 – Peste un milion de documente eliberate online de ANCPI în 2022

COMUNICAT DE PRESĂ

Bucureşti, 09.08.2022

Peste un milion de documente eliberate online de ANCPI în 2022

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a eliberat, online, prin intermediul platformei EPAY.ANCPI.RO, peste un milion de documente, în primele șapte luni ale anului 2022. În luna iulie 2022, ANCPI a eliberat online 127.633 de extrase de carte funciară pentru informare și 16.408 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan. Documentele eliberate online de ANCPI, fără semnătură olografă, sunt recunoscute de instituțiile administrației locale și centrale, bănci, avocați, notari etc. 

În perioada ianuarie – iulie 2022, ANCPI, instituție publică aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), a furnizat, online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, 1.040.791 de documente: 926.025 de extrase de carte funciară pentru informare și 114.766 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan. În primele șapte luni ale anului trecut, ANCPI a eliberat online 898.142 de extrase de carte funciară pentru informare și 104.378 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan.

Totodată, în primele șapte luni ale anului 2022, pe platforma epay.ancpi.ro și-au făcut cont 46.742 de utilizatori noi, care au înregistrat 756.664 de comenzi.

Prețul unui extras de carte funciară pentru informare eliberat online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, este de 20 de lei, în condițiile în care la ghișeele oficiilor de cadastru și publicitate imobiliară costul este de 25 de lei. Dacă documentul solicitat este disponibil în format electronic, va putea fi descărcat din contul creat de utilizator, în câteva minute. În cazul în care extrasul nu a fost convertit în format electronic, timpul de așteptare este de cel mult două zile lucrătoare.

Prețul unui extras din planul cadastral, pe ortofotoplan eliberat online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, este de 15 lei.

Platforma EPAY.ANCPI.RO este gestionată de ANCPI și poate fi utilizată atât de persoane fizice, cât și juridice. Comenzile sunt plasate online, iar plata este efectuată cu un card bancar.

În prezent, numărul proprietăților înregistrate în sistemul informatic integrat de cadastru și carte funciară este de peste 19,8 milioane, reprezentând aproximativ 44% din numărul total estimat de imobile din România. Astfel, extrasele de carte funciară solicitate pentru aceste proprietăți vor putea fi descărcate de către utilizatorii platformei epay.ancpi.ro în cel mai scurt timp.

 

SERVICIUL COMUNICARE

AL AGENȚIEI NAȚIONALE DE CADASTRU ȘI PUBLICITATE IMOBILIARĂ

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Romanian
English Romanian