BUCUREŞTI, 22.12.2022 – PLATFORMA EPAY.ANCPI.RO A ÎNREGISTRAT 70.000 DE UTILIZATORI NOI ÎN 2022

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Bucureşti, 22.12.2022

Platforma ePay.ancpi.ro a înregistrat 70.000 de utilizatori noi în 2022

 

 

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a eliberat, online, prin intermediul platformei EPAY.ANCPI.RO, peste 1,6 milioane de documente, în primele unsprezece luni ale anului 2022. În luna noiembrie 2022, ANCPI a eliberat online 140.378 de extrase de carte funciară pentru informare și 16.073 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan. Documentele eliberate online de ANCPI, fără semnătură olografă, sunt recunoscute de instituțiile administrației locale și centrale, bănci, avocați, notari etc. 

În perioada ianuarie – noiembrie 2022, ANCPI, instituție publică aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), a furnizat, online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, 1.652.275 de documente: 1.471.442 de extrase de carte funciară pentru informare și 180.833 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan. În primele unsprezece luni ale anului trecut, ANCPI a eliberat online 1.408.429 de extrase de carte funciară pentru informare și 163.513 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan.

Totodată, în primele unsprezece luni ale anului 2022, pe platforma epay.ancpi.ro și-au făcut cont 69.994 de utilizatori noi, care au înregistrat 1.191.767 de comenzi.

Prețul unui extras de carte funciară pentru informare eliberat online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, este de 20 de lei, în condițiile în care la ghișeele oficiilor de cadastru și publicitate imobiliară costul este de 25 de lei. Dacă documentul solicitat este disponibil în format electronic, va putea fi descărcat din contul creat de utilizator în câteva minute. În cazul în care extrasul nu a fost convertit în format electronic, timpul de așteptare este de cel mult două zile lucrătoare.

Prețul unui extras din planul cadastral, pe ortofotoplan eliberat online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, este de 15 lei.

Platforma EPAY.ANCPI.RO este gestionată de ANCPI și poate fi utilizată atât de persoane fizice, cât și juridice. Comenzile sunt plasate online, iar plata este efectuată prin intermediul unui card bancar.

În prezent, numărul proprietăților înregistrate în sistemul informatic integrat de cadastru și carte funciară este de peste 20,5 milioane. Astfel, extrasele de carte funciară solicitate pentru aceste proprietăți vor putea fi descărcate de către utilizatorii platformei epay.ancpi.ro în cel mai scurt timp.

 

SERVICIUL COMUNICARE

      AL AGENȚIEI NAȚIONALE DE CADASTRU ȘI PUBLICITATE IMOBILIARĂ

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
English
Romanian English